Traditioneel parket Tapis

Tapis parket is een verzamelnaam voor vast gelegd parket op een traditionele manier gelegd. Bij traditioneel parket leggen wij eerst de ondervloer vast op de betonnen of houten ondervloer. Daarna verlijmen en spijkeren wij het tapis op de ondervloer. Dan gaan wij de vloer schuren en voegen. 

De vloer wordt in overleg afgewerkt met lak, olie was of hardwax. Er zijn verschillende patronen beschikbaar zoals klassieke of grote visgraat, Hongaarse punt, diagonaal tapis, bourgogne, modern en nog veel meer. In onze showroom hebben we een aantal patronen liggen die u kunt bekijken. 

De vloeren kunnen strak gelegd worden eventueel met een band, wengé biezen en opstaande friezen. Vaak worden deze vloeren gezien als ouderwets maar niets is minder waar. Met deze vloeren kun je patronen maken die passen bij hedendaagse interieurs. 

 

Visgraat

Tegenwoordig heb je ook de multiplank visgraat. Deze en ook de duoplank en lamelparket zijn zeer geschikt voor vloerver-warming. Zowel zwevend met een speciale ondervloer of vast verlijmd.

010 450 9305
Capelle a/d IJssel
info@pro-parket.nl