De vele soorten parket (geschikt of ongeschikt?)

Pro-Parket heeft vele soorten parketvloeren in het assortiment. Niet elke soort leent zich bij uitstek voor toepassing op vloerverwarming. Aan de hand van de opsomming hieronder kunt u bepalen welke parketvloer het beste bij uw wensen past. 

Parketvloeren die wél geschikt zijn voor vloerverwarming 

Vast verlijmde parketvloeren
Dit zijn ideale vloeren om te gebruiken op vloeren met en zonder vloerverwarming. Deze vloeren worden verlijmd op de bestaande ondervloer, meestal op zand/cement of anhydriet, maar ook op renovatievloeren als estrichplaten (o.a. Fermacell) met vloerverwarming. Vast verlijmde parketvloeren zijn er in meerdere vormen. De twee bekendste zijn traditioneel parket (het zogenaamde ‘tapis’ en ‘bourgogne’) en tweelaags/meerlaags parket dat is opgebouwd uit een toplaag van massief hout, verlijmd op een multipex onderplaat. 

Tapis en Bourgogne (Traditioneel parket)
Traditioneel parket (gelijmd en gespijkerd van bovenaf), ook wel tapis genoemd, wordt door ons in twee lagen op de bestaande vloer aangebracht, hierna wordt de vloer geschuurd en afgewerkt naar keuze. Traditioneel parket wordt standaard in twee diktes geleverd, tapis 6 mm en bourgogne 9 mm dik. Met tapis kunnen de mooiste patronen worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een visgraat, blokpaneel, Hongaarse punt of een Versailles patroon. Bourgogne wordt meestal gebruikt in de vorm van landhuisdelen of als een bredere visgraat. Voor strak geschuurd werk, maar ook verouderd en gekleurd, zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt.
 

Q2 tweelaags parket 13/16 mm
Dit is de nieuwe generatie parketvloeren. Q2 tweelaags is reeds opgebouwd in twee lagen en kan daardoor direct verlijmd worden op de bestaande ondervloer met vloerverwarming. De ondervloer moet wel goed vlak zijn, eventueel is egaliseren noodzakelijk. Deze vloeren zijn door hun minimale dikte (en dus lage weerstand) zeer geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Tweelaags parket kan, net als tapis, in meerdere patronen worden gelegd. De meest voorkomende patronen zijn stroken, visgraat, Hongaarse punt en brede delen (In Q2 breed maxi-maal tot 22,5 cm).

010 450 9305
Capelle a/d IJssel
info@pro-parket.nl